Blog

A módszerről

PreSense

A módszer lényege,

hogy a Figyelmet, a Jelenlétet, és az Ellazulást olyan szintre fejlesszük, hogy az intuíció ne egy megfoghatatlanul misztikus, kissé érthetetlen valami legyen, hanem egy természetes mindennapi szokás. A fent említett három dolog szoros összefüggésben van egymással és a tudatos intuícióval. A Figyelem alapjaiban határozza meg a Jelenlét képességét. Folyamatosan gondolunk valamire, például a vágyainkra, vagy a félelmeinkre, vagy az elkövetett hibáinkra, egy kis bűntudattal fűszerezve, stb. Ekkor nem tudunk a jelenben lenni, mert a gondolatainkra figyelünk, és a jelent jó esetben is csak rutinból éljük.

Continue reading “A módszerről”

A figyelemről röviden

PreSenseA figyelem velünk születik

Nézzük meg, hogy hogyan kezdődik csodás életünk. Születésünk után nem igazán vagyunk tudatában létezésünknek. Valószínűleg annak sem vagyunk tudatában, hogy hogy a csudába kerültünk ide, mi az hogy ide, mi azaz itt, hol, stb. Elkezdjük használni a szemünket és fülünket, figyelünk.

Kit, mit figyelünk?

Mindazt, ami, és ahogyan történik körülöttünk. Van itt valaki, aki sokat mosolyog ránk, de mi az a mosoly? Mi az az érintés? És a sok sok puszi amit kapunk? És sorolhatnám végestelen végig a sok gesztust, mimikát, hangokat, akciókat és reakciókat. Megfigyeljük, hogy akik körülöttünk vannak, hogyan kommunikálnak egymással, mire mit reagálnak. Mit jelentenek a hangok, az érintések, a zajok, zenék, az eső a hó, a szél, a hideg, a meleg, a nedves, a száraz. És mondják: “Vigyázz mert …” (különféle bajokkal folytatható).

Continue reading “A figyelemről röviden”