A módszerről

PreSense

A módszer lényege,

hogy a Figyelmet, a Jelenlétet, és az Ellazulást olyan szintre fejlesszük, hogy az intuíció ne egy megfoghatatlanul misztikus, kissé érthetetlen valami legyen, hanem egy természetes mindennapi szokás. A fent említett három dolog szoros összefüggésben van egymással és a tudatos intuícióval. A Figyelem alapjaiban határozza meg a Jelenlét képességét. Folyamatosan gondolunk valamire, például a vágyainkra, vagy a félelmeinkre, vagy az elkövetett hibáinkra, egy kis bűntudattal fűszerezve, stb. Ekkor nem tudunk a jelenben lenni, mert a gondolatainkra figyelünk, és a jelent jó esetben is csak rutinból éljük.

Tehát ha agyalunk, nem tudunk jelen lenni a mostban, ezért sokan még az abszolút anyagi jólét állapotában is tudnak tökéletesen boldogtalanok lenni, vagy nem tudják értékelni az egészségüket, vagy az egészséges gyermekeiket. Ilyenkor valójában nem észleli az ember, hogy jó élete van. Ezer példát hozhatnánk rá, de nem ez a lényeg.

Érdemes megérteni a működést.

Tehát amikor a gondolatainkra figyelünk, akkor a jelen valósága nem észlelhető az elme számára, ezt meg kell tanítanunk neki. A gondolatok épp úgy, mint a valóság, vagy egy film, vagy egy álom, érzelmi és fizikai reakciókat indítanak meg, és ezáltal azonnali biológiai vegyi folyamatok indulnak be a testünkben. Ezeknek hatására érezzük magunkat valahogy, például úgy mondja a magyar nyelv, hogy mérges vagyok. Ez tökéletesen fedi a valóságot, mert a testünk például a stressz hatására méreganyagokat választ ki, és azok közvetlen hatást gyakorolnak a sejtjeink állapotára, ezáltal az egészségi állapotunkra. Ez egy ördögi kör, amit csak úgy tudunk megszakítani, ahogyan beprogramozódott: gyakorlatban. A boldogság és a stressz két egymástól jól elkülöníthető fizikai állapotot hoz létre. A stressztől megfeszülnek az izmaink, szinte görcsös állapotba kerülnek. Ebben az állapotban nem lehet Ellazulni, pedig a boldogság, vagy flow állapot csak Ellazult állapotban lehetséges. Ezért folyamodnak sokan a tudatmódosító szerekhez, nikotinhoz, alkoholhoz, vagy különböző drogokhoz. Ezek ellazítanak, és amíg tart a hatás, jól érzi magát az ember, de utána visszazuhan a valóságába és jön a feszültség. Ezért újra kell a megszokott szer.

A testünk alapállapota az Ellazultság,

ebben az állapotban tudjuk a legjobb teljesítményt nyújtani minden téren, ezért használnak sokan szereket. Ez az állapot tanulható és ezáltal szükségtelenné teszi a drogok használatát, mindezt a tudatos Figyelem elsajátításával. Ebben az állapotban tapasztalható meg a döntés nélküli haladás állapota. E módszerrel, azaz tréningjeinken a gyakorlatok segítségével eljutnak a gyakorlók az éber jelenlét állapotába, ez magas fokú Ellazultságot tesz lehetővé, és fokozatosan megszűnik az agyalás. Így egyre bonyolultabb gyakorlatokra képes a gyakorló, és megtapasztalja a gondolat nélküli jelenlét állapotát. A test szinte ujjong, és öngyógyító folyamatok indulnak meg. A hétköznapokban is oldottabb lesz az ember, csökken a stressz, a fáradtság, és könnyebben oldja meg a feladatait minden téren. Jelentősen javul az, ahogyan megéli a vele történő eseményeket, így már nem méreganyagok termelődnek a testében, hanem hasznos anyagok, és egyre jobban érzi magát. Ettől természetesen minden testi funkció is javul, hogy ez mi minden előnnyel járhat, azt a Tisztelt Olvasó fantáziájára bízom.

Ezeken túl a PreSense módszert gyakorlók elsajátítják a hétköznapi gyakorlati működés alapjait, például az elvárásmentességet, az ítéletnélküliséget, az elfogadást, saját sematikus visszatérő viselkedésmintáikat is megértik, és képessé válnak azok megszüntetésére. Természetesen meghatározhatatlan előre, hogy ki, milyen mértékben, és mennyi idő alatt képes a fentiek megértésére és elsajátítására. Ez is teljesen egyéni, mint maga az ember. Számomra a legnagyobb élvezetet az jelenti, hogy magam is folyamatosan tanulhatok és fejlődhetek a részvevők fejlődése által. Talán a legfontosabb cél az, hogy élvezetessé tudjuk tenni az életünket a szenvedés és feszültség helyett. Boldogsággal tölt el, ahogy figyelhetem és megélhetem a résztvevők fejlődését és változását sok-sok mosollyal és szeretettel fűszerezve. Köszönöm!

Brezovai Gábor, Tréner

Képességfejlesztő Tréningjeinkre itt tudsz jelentkezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.